Перші осінні дні зустріли нас легкою прохолодою – такою довгоочікуваною після спекотного літа. Та чи не найбільш «спекотною» та сповненою хвилювань була літня пора для вчорашніх вступників і сьогоднішніх першокурсників. І ця осінь для них особлива, адже є першою в їх студентському житті.

1 вересня відбувся урочистий ритуал Посвяти першокурсників у студенти університету, на який були запрошені батьки та гості міста, керівники району та міста, спонсори та друзі університету – народний депутат України, доктор економічних наук Антон Яценко, голова районної державної адміністрації Анатолій Петренко та депутат обласної ради, голова правління закритого акціонерного товариства «Уманський «Агрошляхбуд», Заслужений будівельник України, Лауреат Державної премії в галузі архітектури та будівництва Геннадій Грановський і народна артистка України Ніна Матвієнко.


Під звуки духового оркестру на площі вишикувались усі факультети, їх колони очолювали декани та директори інститутів.


Почесну місію відкриття Дня знань та ритуалу Посвяти першокурсників у студенти було покладено на ректора університету – професора, доктора педагогічних наук, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України Наталію Семенівну Побірченко.

Тепло, зі щирою турботою зустрів своїх нових студентів наш УДПУ. Після урочистої Посвяти першокурсників чекали адаптаційні тренінги, знайомство з викладачами і студентами навчального закладу, дружня і творча атмосфера. Свої програми студентам першого курсу презентували факультети та інститути. Їх представники розповіли про можливості, які відтепер є у нових членів великої освітньої родини під назвою Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.


Попереду у студентів ще багато приємних відкриттів та шансів скористатися перевагами обраної ними спеціальності. А сьогодні в їх житті триває перша студентська осінь. І завдання Університету – зробити її цікавою, корисною та незабутньою, допомогти студентам полюбити обрану професію та стати кваліфікованими фахівцями.

Студентське життя в нашому університеті вирує. І ті, хто прийшов сюди за знаннями, отримують значно більше, ніж очікували, бо стають членами справжньої родини та, відкриваючи себе для світу, відкривають безмежний світ у собі.

Щасти Тобі, студенте УДПУ!

Детальний фоторепортаж про урочистості можна переглянути тут