Студентський народний театр драми і комедії факультету початкової освіти університету здобув кілька перемог на XVI-му Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів та цирку «Театральний форум – 2016», який відбувся нещодавно у м. Ірпінь Київської області за підтримки фонду «Відродження починається з духовності».

Студенти-театрали не лише достойно представили свій творчий доробок на великій сцені, але й вкотре засвідчили, що в університеті великого значення надають творчому розвитку молодих талантів.

По-перше, за вагомий внесок у розвиток духовності та культури, естетичне виховання молодого покоління подяку від імені фонду «Відродження починається з духовності» надіслано і на ім’я ректора університету, професора Олександра Безлюдного.

У номінації «Студентські аматорські театральні колективи» І місце здобув студентський народний театр драми і комедії факультету початкової освіти УДПУ. Колектив нагороджений диплом першого ступеня.

Дипломом першого ступеня у номінації «Краща чоловіча роль» відзначений студент фізики, математики та інформатики Іван Солтусенко за роль Стецька у виставі «Сватання на Гончарівці».

Перемогу в номінації «Читці-декламатори» поважне журі Всеукраїнського фестивалю присудило студентці факультету початкової освіти Наталії Алексеєвій. Їй вручено Диплом першого ступеня.

За значний внесок у розвиток та популяризацію самодіяльного театрального мистецтва, естетичне виховання підростаючого покоління, високий рівень виконавської майстерності та примноження надбань культури України керівнику студентського народного театру драми і комедії Черкаської області Наталії Алексеєвій оголошено подяку.

Отож, кількість досягнень студентського народного театру зростає, а Наталія Дмитрівна як його керівник та режисер-постановник, володіючи відмінними організаторськими здібностями, художнім смаком, дипломатичністю та маючи міцний контакт зі студентським колективом, повсякчас виявляє та невтомно плекає талановиту молодь. І хоч трупа театру весь час поновлюється, майстерність акторської гри відточується все більше і більше.

В університетському театрі вміло працюють над підбором репертуару, звертаючись до невичерпного джерела народного фольклору, класики української драматургії. Цей творчий колектив є сильним засобом естетичного виховання в університеті. Віримо, що попереду у студентів-театралів та їх керівника ще багато вдалих виступів, визнання та здійснення творчих задумів.

Пресцентр УДПУ