У розпал нинішнього літа студенти І-го курсу природничо-географічного (спеціальність географія і біологія) та студенти І-го та ІІ-го курсів історичного (спеціальність історія і географія) факультетів УДПУ імені Павла Тичини за фінансової підтримки профкому університету (голова, доцент Олександр Осадчий) були оздоровлені в Українських Карпатах на території Національного природного парку «Синевир» (знаходиться в с. Колочава Міжгірського району Закарпатської області).

Під час перебування у одній із рекреаційних зон Українських Карпатах студенти дихали чистим повітрям, пили природну мінеральну та джерельну воду, готували просту поживну їжу і насолоджувалися краєвидами. Таке оздоровлення дозволяє зняти нервове напруження, яке накопичилося під час навчального процесу та краще підготуватися до наступного навчального року і взагалі оздоровити молодий організм. Всім відомий з дитинства вислів: «Сонце, повітря і вода – наші найкращі друзі» і донині вельми актуальний.

Оздоровлення у чарівному «Синевирі» залишило по собі незабутні враження. Юнаки та дівчата поринули у інше історико-культурне середовище, збагатили свої знання про рідну Україну. Наша країна прекрасна! Усвідомлення цього пробуджує патріотичні почуття: держава повинна бути єдиною і суверенною, у ній має панувати мир і спокій.

Пресцентр УДПУ