У рамках акції «Україна – єдина країна» за підтримки декана економічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини доцента Тетяни Понедільчук започатковано проект «Єдина країна – єдиний освітній простір». Тепер студенти мають можливість відвідувати он-лайн лекції провідних спеціалістів окремих галузей знань.

Так, 14 листопада он-лайн лекції для студентів напрямів підготовки «Управління персоналом та економіка праці» і «Маркетинг» прочитали кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємства Східноєвропейського університету економіки і менеджменту Віктор Шульга та підприємець, професійний тренер, керівник Благодійного фонду «Точка Опори 2012» Іван Жураковський.



У своїй лекції Віктор Шульга окреслив основні проблеми управління трудовими ресурсами та обґрунтував шляхи їх вирішення в умовах інформаційного суспільства. Зокрема Віктор Іванович акцентував увагу на тому, що вплив розвитку інформаційного суспільства на управління трудовими ресурсами є досить суттєвий. Приміром, вже зараз компанії, рівень розвитку систем обробки інформації яких вищий, володіють суттєвими конкурентними перевагами. Також виникають і розвиваються нові форми зайнятості – неповна зайнятість, можливість працювати дистанційно і відособлено від офісу. Разом з тим існують проблеми відсутності жорстких графіків робочого часу персоналу, особисте позиціонування працівників не з фірмою, а зі своєю спеціальністю, виникнення мовного бар’єру тощо.

Іван Жураковський провів тренінг щодо вирішення проблем управління конфліктами в організації, феномену лідерства та «поваги до влади». На глибоке переконання Івана Олександровича для забезпечення ефективності фірми необхідно «поважати владу» кожного працівника: не обов’язково менеджера; навіть технічний працівник наділений владою і до його влади слід також ставитися з повагою. Іншою важливою рекомендацією тренера для молодих людей була теза: «Перш, ніж розпочинати свою справу, варто попрацювати підлеглим працівником на фірмі аналогічного профілю».

Кожен лектор не залишив байдужим наших студентів, які жваво дискутували та задавали цікаві запитання. Підняті проблеми є дійсно актуальними і важливими для професійного розвитку майбутніх фахівців.

Пресцентр УДПУ