У стінах Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини стартував новий спільний проект факультету соціальної та психологічної освіти та відділу освіти Уманської районної адміністрації «Батьківський університет», метою якого є зосередження уваги суспільства на актуальній проблемі взаємовідносин батьків та дітей, пошук універсальних підходів вирішення складної задачі «сімейного виховання».

Організатори проекту: керівник психологічної служби відділу освіти Уманської районної ради Тетяна Баранюк, начальник відділу освіти Уманської районної ради Борис Бондар, кандидат педагогічних наук, декан факультету соціальної та психологічної освіти Уманського держаного педагогічного університету імені Павла Тичини Оксана Гоменюк, методист відділу освіти Уманської районної ради Тетяна Печьонкіна виступають за інноваційні підходи в освітній, навчальній та виховній діяльності, за взаємодію школи та університету, а також за співпрацю батьків, вчителів, викладачів і дітей.

На першій зустрічі, пленарну частину якої відкрила проректор з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кірдан, учасники навчились використовувати існуючі психологічні та педагогічні практики роботи з дітьми, щодо підготовки та покращення мотивації до самостійного життя, формування психологічної готовності до проходження ЗНО.

Про усвідомлення та підготовку молоді до самостійного життя говорила у своїй доповіді кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світлана Заєць. (Вона також акцентувала увагу присутніх на особливостях вступної кампанії 2016 року).

Психологічні особливості підготовки дитини до дорослого життя визначила кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Лариса Данилевич.

Темі відповідального батьківства був присвячений виступ кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світлани Роєнко.

«Партнерство сім’ї та школи: грані співробітництва» — такою була тема, яку висвітлила у своєму виступі заступник директора школи з виховної роботи Юрківського НВК Людмила Дячук.

Темі психологічних засад проходження ЗНО був присвячений виступ викладача кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Юлії Гичко.

Сподіваємось, що проект «Батьківський університет» набуде подальшого розвитку і стане осередком інновацій у навчанні та вихованні дітей, посилення взаєморозуміння між ними та батьками і вчителями.

Пресцентр УДПУ