23-25 вересня у місті Вінниця відбувся V Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю. Аби взяти участь у цьому масштабному дійстві, до Вінниці приїхали учені, фахівці-екологи, експерти не лише з усіх куточків України, а й з Німеччини, Великої Британії, Швейцарії, Грузії, Канади та Білорусі. З’їзд пройшов за участю Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності, інших представників наукових та освітніх закладів, засобів масової інформації. Делегатами з’їзду від нашого університету були професор Світлана Совгіра, доцент Ганна Гончаренко, аспірант Наталія Душечкіна.


Делегати з’їзду обмінювалися ідеями та досвідом, піднімали глобальні проблеми: техногенно-екологічної безпеки України, раціонального використання природних ресурсів, сучасних технологій переробки та утилізації промислових, побутових та інших відходів; економічні, екологічні та соціальні проблеми сталого розвитку, проблеми екологічної освіти і науки, виховання та культури. Загалом, робота учасників була направлена на пошук спільних підходів та шляхів вирішення екологічних проблем України.

Під час з’їзду Почесними грамотами та Подяками нагороджено представників освітніх закладів України, а також вшановано кращих науковців-екологів.

У період роботи з’їзду підписано угоду про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Вінницьким національним технічним університетом.





Пресцентр УДПУ