7 вересня на факультеті фізичного виховання відбувся науково-практичний семінар «Олімпійський рух Черкащини: минуле, сьогодення, майбутнє».

В семінарі взяли участь викладачі та студенти факультету, представники спортивних колективів міста Умані та Черкащини.



На семінарі виступив перший Олімпійський чемпіон з Черкаської області, заслужений майстер спорту СРСР, Олімпійський чемпіон 1964 року в каное-двійці на дистанції 1000 м (XVIII Літні Олімпійські ігри, Токіо, Японія) Андрій Іванович Химич з доповіддю «Олімпійські традиції Черкащини».


У своїй доповіді Андрій Іванович висвітлив значення Черкащини в підготовці олімпійців України, а також Уманського педагогічного університету, згадавши нашого випускника - Олександра Володимировича Крикуна - бронзового призера з метання молоту на XXVI Літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті, США.


Під час семінару обговорювались питання стану матеріальної бази підготовки майбутніх Олімпійців, учасники ділились досвідом у підготовці спортсменів та інше.

Гості нашого університету відзначили високий рівень матеріальної та методичної бази, а студенти, в свою чергу, мали можливість «доторкнутись» до Міжнародного Олімпійського руху.