Краща спортсменка Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 2020 року, багаторазова бронзова призерка чемпіонатів та кубків України, дворазова золота призерка чемпіонатів України до 22 років, учасниця Чемпіонату Європи (Владикавказ 2018), краща спортсменка Черкащини за грудень 2019 року, найкраща жінка-спортсменка міста Умань 2019 року, студентка факультету фізичного виховання, Майстер спорту України з боксу Анастасія Ковальчук поділилася із нами своїми планами на майбутнє та розповіла про свій шлях в спорт.

– Коли почали займатися спортом і чому обрали саме бокс?

– Серйозно спортом почала займатися в 2016 році. Серед моїх знайомих та друзів було боксерів. І я вирішила спробувати. Мені сподобалось. Перший тренер побачив потенціал і почав його розвивати.

– Чи були вагання у виборі ЗВО і хто порадив навчатися в УДПУ? Це був ваш свідомий вибір?

– Ні, вагань не було. Порадив нинішній тренер Петриченко Віктор Борисович і без усіляких сумнівів я обрала УДПУ ім. Павла Тичини. В своєму виборі я впевнена і жодного разу не пошкодувала про це.

Хто ваш тренер(тренери) і на кого із відомих спортсменів ви хотіли б бути схожою.

– Перший тренер був з м. Ватутіне Петренко Олександр  Михайлович, випускник УДПУ імені Павла Тичини, а сьогодні мій тренер Петриченко Віктор Борисович. В першу чергу це мої тренери , а вже потім відомий український боксер Василь Ломаченко.

Яку подію у своєму житті вважаєте головною?

– Думаю, що головна подія в мене ще попереду. І це будуть Олімпійські ігри.

– Чи пам’ятаєте свою першу нагороду?

 – Моя перша нагорода - це  5 місце Чемпіонату України з боксу ( м. Ковель 2016 р.).

– Чим займаєтесь у вільний час? Ваше хобі?

– Вільного часу практично немає. Тренуюсь двічі на день, навчання, оздоровлення, відновлення – все це потребує багато часу. Моє хобі – це бокс.

– Які емоції наповнюють вас після перемоги?

– Емоції… Гордість, свобода, легкість. Гордість за досягнення поставленої мети, і, звичайно, мене переповнює вдячність тренерам.

– У вас є якісь спортивні ритуали?

– Немає ритуалів. Налаштовуюсь на бій, вивчаю суперника і вперед – до перемог.

– В яких країнах мрієте побувати?

– Хочеться побувати всюди і скрізь, адже світ такий різноманітний і захоплюючий.

– Як спорт впливає на ваше життя?

– Спорт мотивує досягати найвищих цілей в житті, а я докладатиму максимум зусиль до того, щоб усі мрії збулися.

Дякуємо Анастасії за те, що знайшла час для онлайн-спілкування, за щирість і відвертість. Бажаємо їй успіхів у навчанні, упевненості у власних можливостях і силах та заволодіти усіма зірками на боксерському Олімпі.

Пресцентр УДПУ