Мистецьке об’єднання під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Сергія Архипчука започаткувало унікальний творчий волонтерський проект «Арт-десант», котрий переміщається містами України із концертною програмою. Благодійні концерти влаштовуються на пошану полеглих під час Революції Гідності та по збору коштів на підтримку та реабілітацію бійців добровольчих батальйонів.

Півтора року співаки, виконуючи свої твори в зоні бойових дій, морально підтримують воїнів. Зараз артисти вирішили розширити географію своїх патріотичних виступів – перемістилися з лінії фронту на сцени мирних міст, щоб нагадати українцям, про те, що вони українці.

Волонтерський Арт-десант почав свої виступи в містах Західної України, а також у Вінниці та Хмельницькому. Далі Арт-десант знову зробить висадку на Сході.

Завдяки сприянню керівництва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини участь у благодійних концертах взяв народний аматорський колектив — вокальне тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Валентина Купчика, Василя Семенчука та Петра Волошина.

Кожен виконаний пісенний твір нашими вокалістами завершувався хвилею гучних вдячних оплесків та вигуками «Браво!». Завдяки тріо «Гонта» наш університет ще більше долучився до шляхетної справи – пошани й пам’яті загиблих та підтримки тих, хто воює зараз на Сході держави.

Завдяки тому, що наших митців під час їх поїздок у складі Арт-десанту знімали телевізійники (Еспресо-тв), вони давали інтерв’ю у прямому ефірі радіостанції «Промінь» та в передачі «Польова пошта», пісні у їхньому виконанні оприлюднені у соціальних мережах, можемо показати відгуки про їх виступи:

«Тріо «Гонта» з Умані створили атмосферу свята в зоні російсько-української війни. МИ РАЗОМ НЕСЕМО УКРАЇНСЬКУ КУЛЬТУРУ В ОБПАЛЕНІ ВІЙНОЮ СЕРЦЯ І ДУШІ»;

«Народні пісні, виконані «Гонтами з Гумані» можуть змінювати країну на краще. Це і є проявом нашого патріотизму!»

Пресцентр УДПУ