В УДПУ імені Павла Тичини із робочим візитом побував Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов. Важливі питання подальшого розвитку співробітництва в галузі освіти були обговорені під час зустрічі із керівництвом навчального закладу – ректором Олександром Безлюдним, першим проректором Андрієм Гедзиком та проректором з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владиленою Сокирською.

Посол висловив вдячність керівництву ВНЗ за створення сприятливих умов для навчання та всебічного розвитку його співвітчизників – юнаків та дівчат, які здобувають вищу освіту в Уманському педуніверситеті. Нурберди Аманмурадову імпонує дружелюбне ставлення до студентів, їх всебічна підтримка, а головне – якість освіти, бо, як він наголосив: «Диплом без знань – це нічого».

Благотворно впливає на підвищення доброякісності навчання й відкритий нещодавно в УДПУ Українсько-туркменський центр, який за короткий час став помітним навчально-розвиваючим та культурно-дозвіллєвим підрозділом. Директор центру – кандидат географічних наук, доцент Олександр Лаврик провів екскурсію високому гостю. У свою чергу пан посол подарував для центру цінну літературу для розширення світогляду та поглиблення знань студентів.

Посол зустрівся та поспілкувався зі студентами, наголосивши, що їх головне завдання зараз – це якісне навчання, адже їх батьківщина чекає на добре підготовлених спеціалістів.

У Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадова під час візиту була дуже важлива місія. Як відомо, 12 лютого 2017 року в Туркменістані відбудуться вибори Президента й відповідно до загальноприйнятих норм та Виборчого кодексу цієї країни, участь в голосуванні беруть також і громадяни, що перебувають за кордоном. Тому посольство Туркменістану звернулося до ректора Олександра Безлюдного з проханням організувати на базі УДПУ імені Павла Тичини виборчу дільницю, де студенти уманських ВНЗ змогли б зробити свій вибір.

Відповідно до всіх вимог така дільниця була облаштована – з кабінкою для таємного голосування та урною. Понад 250 студентів із Туркменістану, які навчаються в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини та 13 студентів із Уманського національного університету садівництва змогли зробити усвідомлений вибір. Процес голосування пройшов у спокійній діловій атмосфері, без жодних порушень. По завершенню голосування виборчі бюлетені доставлені до Посольства Туркменістану.

Пресцентр УДПУ