«Європейський вектор у системі вищої освіти». Таку назву мав круглий стіл, який відбувся на факультеті соціальної та психологічної освіти за участі Студентського наукового товариства.

Декан факультету, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Кравченко виступила з доповіддю про академічну мобільність як важливий інструмент євроінтеграційних процесів у системі вищої освіти й залучила студентів до активного обговорення чітко окреслених аспектів. Зав’язалася жвава розмова: студенти ставили різноманітні запитання й отримували вичерпні відповіді викладача.




Про польські стипендіальні програми для студентів гуманітарних факультетів присутнім повідомив кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії та правознавства історичного факультету, науковий директор Польського культурно-освітнього центру Ігор Кривошея. Викладач кафедри іноземних мов Анна Гребьонкіна розповіла про Міжнародні проекти Eminence та Eminence 2. Кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Юлія Клименко виступила з доповіддю на тему: «Програми міжнародного академічного обміну в контексті європейських освітніх перспектив».

Студенти були вражені можливостями та цікавими пропозиціями, які відкриваються перед ними завдяки всім цим проектам. Загалом отримана інформація була досить актуальною, корисною та змістовною, оскільки всі пропозиції та проекти, презентовані доповідачами, стосувалися сфери інтересів студентів факультету.

Модератором заходу була координатор Студентського наукового товариства, заступник декана зі студентської наукової роботи Марія Краєва.

Пресцентр УДПУ