День захисника України став не просто державним, а всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, і госпітальєри і  волонтери, дорослі і  діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками.

Жіночий колектив факультету фізики, математики та інформатики цьогоріч вже традиційно підготував святковий захід для своїх захисників під гаслом «Ви наша сила, мужність і опора!»,  викликав в усіх присутніх шквал приємних емоцій та незабутніх вражень!

Програму свята розпочав перегляд короткометражного патріотичного відео, яке в першу ж секунду налаштувало всіх на тематичний вечір. Глядачі з повагою і гордістю слухали про наших героїв, які обороняють незалежність країни в зоні АТО, героїв Небесної Сотні та славних синів України – героїв УПА.

Гучними оплесками учасники святкового заходу підтримали ведучих — заступника декана з виховної роботи Яну Кісіль та студентку першого курсу Анастасію та з щирою вдячністю всі разом промовили слова молитви за тих, хто безвісті пропав, за душі загиблих, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто не повернувся додому.

Душевно щемливою піснею «Повертайся живим» студентки Роксолана Мельник та Марина Строкова передали любов до наших захисників та тривогу за них. Глядачів переповнювали емоції і на їх очах бриніли сльози..

Надзвичайно приємно, що першокурсники з Туркменістану, які гармонійно влились в родину факультету, також прийняли участь у заході (вони взагалі з розумінням і цікавістю ставляться до кожного нашого свята). Отож, іноземні студенти підготували вітання для наших захисників і порадували всіх своїм національним танцем.

Глядачі із захопленням спостерігали також за неймовірним туркменським танцем, який підготували студентки факультету Гунча Чапікова та Ірина Скоп. Цей україно-туркменський дует не залишив жодного байдужого в залі! Це був приклад справжньої дружби та гармонії. Люди будь-якої національності можуть жити дружньо і в злагоді, і хоч відрізняється їх мова, традиції, уподобання, але вони однаково люблять і цінують землю, на якій живуть.

У нашого народу існує багато легенд про випробування під час посвяти новобранців у козаче товариство. Оскільки обстановка в залі була доброзичлива та весела, учасники свята вирішили перевірити чоловіків факультету на мужність за допомогою різноманітних конкурсів! За лічені хвилини із бажаючих в залі утворилося два курені. Було обрано отамана, придумано назву і девіз кожного куреня. Із всіма завданнями обидва козачі курені справилися швидко і на «ура». Студенти-козаки на чолі зі своїми отаманами-викладачами проходили серйозні випробування на міцність, кмітливість, розум, витривалість. Брали участь у вікторині, намагались «осідлати коня», перепливти «бурхливе Дніпро», а на завершення позмагались в танцювальному батлі і показали як потрібно танцювати український гопак

Учасники із задоволенням брали участь у випробуваннях, веселились та отримували призи. З упевненістю можна сказати, що чоловічий колектив факультету фізики, математики та інформатики  — справжні Захисники, які в будь якій ситуації прийдуть на поміч, підставлять своє мужнє плече, допоможуть як фізично так і морально! Поряд із ними жінки можуть почувати себе впевнено, і головне – захищено!

Глядачі вболівали, аплодували, заходились від сміху, підтримували кожного учасника. У залі панувала тепла родинна обстановка. А на завершення чарівні студентки-україночки під гучні оплески привітали чоловіків запальним танцем.

Пресцентр УДПУ