УДПУ імені Павла Тичини 4 квітня гостинно відчинив свої двері для абітурієнтів. Випускники шкіл скористались шансом не тільки збирати досьє на учбовий заклад, що сподобався, за допомогою спеціалізованих сайтів, студентських форумів і різноманітних рейтингів, але і сходити на екскурсію в майбутню альма-матер. Вперше на Дні відкритих дверей університету було представлено 12 областей України. Відвідало навчальний заклад близько тисячі абітурієнтів.



Сценарій дня відкритих дверей був максимально насиченим і цікавим. У нього включалися заходи, які продемонстрували всі аспекти освітнього університетського середовища. Уже на вході до фойє нового корпусу абітурієнтів зустрічали чергові, котрі направляли гостей на реєстрацію у потрібному їм напрямку підготовки. У цей час індивідуальну профорієнтаційну консультативну роботу та ознайомлення з особливостями вступної кампанії проводили працівники приймальної комісії Віталій Бербець, Сергій Ящук, Світлана Цимбал-Слатвінська, Любов Шачковська.


«Університет очима студентів» - такою була основа Дня відкритих дверей. Студенти давали найбільш об‘єктивну характеристику своїй альма-матер, розповіли про переваги навчання в університеті, про перспективу подальшого працевлаштування та кар'єри. Потенційні абітурієнти отримали чіткі відповіді на свої запитання, а тому були задоволені. Вони змогли поринути в атмосферу популярного вишу, відвідати науково-інноваційні навчальні лабораторії та аудиторії, познайомитися й поспілкуватися із досвідченими викладачами. Кожен із факультетів сам організовував захід для майбутніх студентів. Відбувалися цікаві майстер-класи, а волонтерська служба (координатор ССПС Ольга Підгорна) провела спеціальні психологічні тренінги.

Відділ зв’язків з громадськістю разом зі студентами-практикантами економічного факультету провели анкетування абітурієнтів. Результати показують, що джерелами інформації про університет для них були: друзі, знайомі, які навчаються в нашому вузі; вчителі в школі, представники університету; соц. мережі, сайт УДПУ та інші сайти; поради батьків; ЗМІ. На запитання, що приваблює в нашому університеті, абітурієнти відповіли: спеціальність, яка мене цікавить – 42%; якість освіти – 21%; розташування – 16%; військова кафедра – 16%; доступна ціна – 5%.

Після заходів та екскурсій всі зібралися в актовій залі. Закінчився День відкритих дверей святковою концертною програмою, яка показала, що в університеті створені всі умови для самореалізації творчих здібностей студентів.



Детальний фоторепортаж можна переглянути тут.

Пресцентр УДПУ