Вже традиційно Уманський державний педуніверситет відзначає Міжнародний день рідної мови, ініційований ООН. В цьому році в університеті вшановується не лише українська, російська, англійська, польська, китайська, а також такі рідкісні мови як сетсвана, шона, сісуаті, ньємба, які були презентовані іноземними студентами з Алжирської Народної Демократичної Республіки, Республіки Ботсвана, Республіки Зімбабве, Республіки Намібія.


Вечір рідної мови, що його влаштували студенти з інших країн разом з відділом по роботі з іноземними студентами, став чудовою нагодою пізнати мову та культуру європейських, африканських народів та Китаю. Кожен студент презентував свою рідну мову, зробивши екскурс в історію мови та продекламувавши поезію рідною мовою.


Пізнання непростої китайської мови було представлено коментарем чайної церемонії. Польські студенти, які лише вчора приїхали по обміну до нашого університету, також долучилися до святкування, представивши себе трьома мовами – польською, англійською та українською. Студенти факультету української філології зачарували присутніх декламуванням поезій та читанням байок. На згадку про цю подію студенти отримали в дарунок словники української мови. Дружня атмосфера вечора та ігри сприяли справжньому єднанню людей з трьох континентів!


Прес-центр УДПУ