20 листопада на базі Сумівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Бершадського району Вінницької області було проведено міжрегіональний семінар класних керівників «Роль класного керівника у формуванні екологічно свідомої особистості». Разом із вчителями, методистами та учнями школи у семінарі взяли участь методисти відділу освіти Бершадської райдержадміністрації, викладачі, молоді вчені природничо-географічного факультету та майбутній студент Уманського педагогічного університету із Зімбабве Бангані Анесу.


Учасники семінару



Зустріч учасників семінару


На семінарі висвітлювалися питання, пов’язані з формуванням екологічної свідомості школярів під час проведення виховних заходів. Зокрема, були підняті питання роботи класного керівника у формуванні екологічної культури учнів, виховання бережливого ставлення у них до природи під час екскурсій, позакласної, гурткової роботи та у процесі здійснення природоохоронних заходів.


Доповідь професора Совгіри С.В.



Виступ студента Бангані Анесу


Друга частина семінару проходила під час екскурсії екологічною стежиною «Паросток» в Сумівському лісництві, де відбулося ознайомлення із регіональною флорою і фауною та роботою шкільного лісництва у напрямі їх вивчення.


Екскурсія до лісництва



Ознайомлення із регіональною флорою


Третя частина семінару – на території витоку річки Ятрань та берегів річки Південний Буг з метою вивчення їх екологічного стану.


На березі річки Південний Буг



Вивчення екологічного стану витоки річки Ятрань