З 24 по 30 вересня 2023 р. представниці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а саме: завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання, доцент Галина Гончар та доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання Тетяна Осадченко взяли участь у міжнародній спортивній літній школі «Physical Culture and Sport in the higher education system» яка проходила на базі Університету імені Адама Міцкевича у Познані (Республіка Польща) у палацовому комплексі Дембіна.

Протягом тижня українським викладачам було проведено лекції про міжнародну діяльність Університету імені Адама Міцкевича, концерн EPICUR, важливість індивідуальної траєкторії освіти для кар'єрного зростання в науково-освітній сфері, організацію та функціонування системи спорту в Польщі, важливість маркетингової цінності дисципліни та спортивних результатів, розвиток та відмінності волейболу і пляжного волейболу.
Впродовж літньої школи українські та польскі партнери ділились досвідом у сфері фізичної культури та спорту, проводили тренінги з пляжного волейболу, а також організували турнір, призом якого був кубок.

Учасники отримали сертифікати, які засвідчують участь у міжнародному освітньому стажуванні – Міжнародна літня школа «Physical Culture and Sport in the higher education system».

Пресцентр УДПУ