Тематичний вечір авторських віршів студентів університету відбувся у гуртожитку. Мистецький захід переконав, що і серед нас, в сучасній Україні є поети! Вони мають що сказати, і, безперечно, здатні передати творчу наснагу нам. Очевидно, що навіть за умов драматичних подій у державі та скрутної економічної ситуації, ми все одно потребуємо духовного життя – того, що піднімало б над буденністю і давало надію на майбутнє.

Своїми поетичними спробами поділились Антон Бабак, Альона Хоменко, Ян Бодіяну (фізико-математичний факультет), Аліна Вейда, Катерина Барнацька (факультет початкової освіти), Юлія Цюк (факультет дошкільної та корекційної освіти), Олександр Румянцев (студекан факультету професійної та технологічної освіти), Богдан Гроза (факультет іноземної філології), а також викладач факультету початкової освіти Олександр Щербак.

Всі пережиті почуття юні поети перенесли на папір. По шкірі повзали мурашки, коли юнаки та дівчата декламували свої вірші про війну: тут у кожного своя історія, свої переживання. Лунали поезії про любов - перше справжнє почуття в студентські роки, перші переживання й розставання.

Студентам вдалося досягти самовираження поетичним словом; іноді вони читали власні твори настільки щиро й невимушено, що десь і сльози бриніли в очах. Незважаючи на те, що юні поети трохи хвилювалися, проте їх виступи у колі студентської родини пройшли на «ура».

Організатором літературної світлиці була фахівець ЦКД «Гаудеамус» Тетяна Бондарчук, а ведучими студентки факультету початкової освіти Марина Тютя та Олена Бекергердт. Прекрасні музичні паузи на літературного студентському вечорі робили гітарист Владислав Вдовиця та вокальний дует у складі Аліни Вейді та Олександра Румянцева. Ян Бодіяну написав музику на вірші Антона Бабака і вийшла дуже гарна пісня!

У такий оригінальний спосіб як літературні читання талановиті студенти змогли не тільки між собою краще познайомитися, а й презентувати себе іншим курсам, і таким чином зблизитися. Захід таки вдався!

Пресцентр УДПУ