Традиційно навесні у стінах Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувається феєричне дійство — Всеукраїнський хореографічний фестиваль «Квітнева феєрія». Дорослі й діти, не байдужі до хореографічного мистецтва, з’їжджаються до Умані, щоб взяти участь у танцювальному святі, яке три роки поспіль проводить кафедра хореографії та художньої культури нашого університету.

З кожним роком розширюються рамки Всеукраїнського хореографічного фестивалю. Приємно, що це відбувається не за рахунок кількості учасників. Показати себе на «Квітневій феєрії» виявляють бажання більш професійні колективи, котрі представляють талановиті хореографічні постановки, від яких в учасників фестивалю залишаються яскраві враження. На цьогорічний учасники, а їх було майже 2000, почали прибувати до УДПУ імені Павла Тичини задовго до початку конкурсного перегляду. Хореографічний ансамблі народного танцю, аматорські колективи, зразкові хореографічні колективи та студії, ансамблі сучасного та джазового танцю та інші колективи поступово заповнили приміщення навчального корпусу №3, де їх з нетерпінням чекали студенти кафедри хореографії та художньої культури.

Конкурсну програму фестивалю оцінювало професійне журі: кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри хореографії та художньої культури УДПУ імені Павла Тичини Людмила Андрощук (голова журі); викладач циклової комісії хореографічних дисциплін, керівник ансамблю народного танцю «Намисто» Тульчинського училища Оксана Маковій; заступник голови хореографічної спілки України в Черкаській області, керівник хореографічного ансамблю «Нивка» Уманського національного університету садівництва Наталія Шаповаленко; вчитель хореографії, спеціаліст вищої категорії, керівник зразкового ансамблю танцю «Журавка» школи мистецтв Уманської міської гімназії Лілія Хоменко; студент ІV курсу кафедри хореографії та художньої культури УДПУ імені Павла Тичини Олександр Піщаний; старший викладач кафедри музичного мистецтва та хореографії ДЗ «Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д.Ушинського» Ніна Лісовська.

Згідно рішення членів журі ІІІ Всеукраїнського хореографічного фестивалю «Квітнева феєрія – 2016» дипломом та спеціальним призом в номінації «Кращий танцівник» нагороджена Марія Івкевич — солістка «Зразкового художнього колективу «Театр танцю «ТАІР» з м. Черкаси (керівник колективу Тамара Нестеренко).

Приз в номінації «Краща балетмейстерська робота» дістався студії сучасного та джазового танцю «Mir-a-dance» з м. Одеса (керівник Юлія Волкова) за хореографічну постанову «Листи бажань».

«Кращим колективом фестивалю» став народний ансамбль «Лілея» з м. Тульчин (керівник Валентина Джуринська).

«Гран-прі» отримали хореографічні студії Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» та «Браво» Вінницької обласної філармонії.

Не залишилась осторонь і танцювальна група «Джанан» студентів-іноземців з Туркменії (природничо-географічний факультет УДПУ), яка отримала ІІ місце за танець «Білезік» (постановник Клара Саттарова).

У конкурсній програмі взяв участь і народний аматорський хореографічний колектив профспілок України «Inspiration» факультету іноземних мов УДПУ (керівник Анастасія Криворотенко), який також виборов ІІ місце.

Вітаємо переможців!!!

І ще одна дуже важлива подробиця: Всеукраїнський хореографічний фестиваль «Квітнева феєрія–2016» відбувся за підтримки і сприяння ректора Уманського державного педагогічного університету, професора, доктора педагогічних наук Олександра Безлюдного, за що кафедра хореографії та художньої культури йому щиро дякує.

Пресцентр УДПУ