Мистецько-просвітницький, духовно-патріотичний тур «Кордони наші вкаже пісня» завершив свою першу «десятиденку». Мета цієї акції, що проходила за підтримки Міністерства культури України та Міністерства оборони України, – зустріч відомих митців, діячів культури, популярних телеведучих, журналістів, письменників, акторів, спортсменів, істориків і духовенства з військовиками в зоні АТО.

Серед великої когорти відомих артистів України був і прекрасний творчий колектив нашого університету - вокальне тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Василя Семенчука, Петра Волошина та Валентина Купчика.



Їх виступи, які відзначались високою виконавською майстерністю, пробуджували у наших захисників найпалкіші почуття любові до української пісні, котра, за словами Олександра Довженка, є бездонною душею українського народу. За резонансом слухачів на виступи тріо «Гонта» можна було дійсно переконатися, що українська пісня — це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку. З піснею на вустах він не тільки відзначає свята, не тільки прикрашає народні обряди, а й також йде до перемоги над ворогом. Василь Семенчук, Петро Волошин та Валентин Купчик отримали від учасників АТО на свою адресу щирі слова вдячності.



Наші представники успішно виступали серед відомих митців України: заслужених артистів України - дуету Інеси Братущик та Ореста Хоми, кобзаря Василя Лютого, заслужених працівників культури України - поета-забіяки Артема Полежаки, музикантів Марії Кудрявцевої та Платона Левіта, співачки Оксани Мухи, «людини-татру» Володимира Смотрителя, письменника, представника Фонду Івана Багряного в Україні Олександра Шугая та солістів Музичного центру ЗСУ з м. Чернігова Івана Супруна та Ірини Пекельної, а також Академічного камерного оркестру Волинської філармонії. Під час туру артисти відвідали військові частини та госпіталі Миргорода, Полтави, Дніпропетровська, Новомосковська, Запоріжжя та інших гарнізонів.



Заходи подібного рівня, особливо в такий буремний час, покликані сприяти зміцненню морального та патріотичного духу військовослужбовців, об'єднанню усіх нас навколо єдиної мети – захисту суверенітету та територіальної цілісності України.