У відповідності до навчального плану пройшла виїзна навчально-польова практика з фахових географічних дисциплін (геологія з основами геохімії та картографія з основами топографії) студентів І-го курсу 2 і 3 групи природничо-географічного факультету під керівництвом професора кафедри загального землезнавства та геології Cергія Половки. Під час проходження цієї практики, яка відбувалася у с. Колочава Міжгірського району Закарпатської області, студенти здійснювали виходи в польові навчальні маршрути, опановували методику проведення геологічних робіт у полі.

Місце практики було вибрано не випадково, так як в українських Карпатах є можливість наочно показати та дослідити дуже різнорідну гаму геологічних об’єктів і процесів, а саме: мінеральні джерела питної води, форми знаходження мінералів у природі (сталактити і сталагміти), різні геологічні відслонення, геологічну діяльність гірських річок, тимчасові водні потоки, різнотипні складки, різнорідні форми рельєфу(як природні так і штучні), зсуви, сфагнове болото, природні (гірське озеро Синевир) і штучні водойми (Вільшанське водосховище) та простежити наслідки антропогенної діяльності, тощо.

На нашу думку викладачів, навчально-польову практику з природничих дисциплін потрібно проводити комплексно, що дає можливість ознайомити студентів УДПУ природничо-географічного факультету з географічною та біологічною різноманітністю територій України, оздоровити та збагатити їх в історико-культурному відношенні. Під час навчально-польової практики студенти оздоровились і ознайомились із низкою музеїв («Старе Село» та музейний комплекс «Лінія Арпада» і т. п.), із життям і побутом місцевих жителів у різні часи, відвідали низку церков, діючих монастирів, тощо.

Пресцентр УДПУ