За вагомий особистий внесок у розвиток міської територіальної громади, активну громадську позицію, піднесення авторитету міста на рівні держави, багаторічну плідну працю та з нагоди Дня незалежності України кандидату історичних наук, доценту кафедри історії України Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Чорномазу Богдану Даниловичу присвоєно звання «Почесний громадянин м. Умань».

Це рішення було прийнято на засіданні виконкому Уманської міської ради. Депутати нагадали, що Богдан Чорномаз – колишній політв’язень, правозахисник, дисидент. У 2005 році захистив дисертацію кандидата історичних наук. За період з 2005 по 2017 рр. має понад 50 наукових публікацій. Автор монографій: «Діяльність національно-патріотичного підпілля Уманщини у 1941-1945 роках», «Опір Радянській владі на Уманщині (друга половина ХХ ст.)», «Український національний менталітет – остання барикада» та ряду інших.

Вітаємо Богдана Даниловича із присвоєнням почесного звання! Прийміть найщиріші побажання незгасимого оптимізму, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів та звершень!

 

Пресцентр УДПУ