У І міському фестивалі молодіжної творчості «Душею сповнений політ» взяли участь знані хореографічні колективи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини - народний аматорський колектив сучасного танцю «Візаві» (керівник - Людмила Андрощук) та народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина» (керівник – Сергій Куценко).

Це був благодійний концерт, організований з метою збору коштів на лікування дитини, якій потрібна термінова медична допомога. Приємно, що найперші свою благодійну допомогу продемонстрували студенти нашого університету - волонтери студентської соціально-психологічної служби факультету соціальної та психологічної освіти, котрі зробили свій посильний внесок та збирали кошти у глядачів під час проведення фестивалю

Здійснення проекту стало можливим завдяки знаному у місті хореографу, випускниці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Вікторії Глобчак. За підтримки та разом із відділом у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради вже третій рік поспіль втілюються в життя благодійні мистецькі акції з метою допомоги важкохворим маленьким уманчанам.

У ролі ведучої фестивалю була завідувач Центру культури та дозвілля «Гаудеамус» УДПУ Людмила Гекалюк.

Отож, кращі хореографічні колективи нашого міста продемонстрували своє неповторне мистецтво танцю, глядачі отримали велику естетичну насолоду, а хвора маленька уманчанка Іринка Корпань (її діагноз – целіакія) отримала матеріальну допомогу на ліки та спеціалізоване харчування. Її разом з мамою по завершенню концерту запросили на сцену, де волонтери студентської соціально-психологічної служби УДПУ вручили їм зібрані кошти (понад 7 тисяч грн.).

За участь у фестивалі «Душею сповнений політ» хореографічні колективи УДПУ «Візаві» і «Яворина» та їх керівники Людмила Андрощук і Сергій Куценко отримали дипломи міського голови за творчість та креативність.

Пресцентр УДПУ