Доцент кафедри української літератури, українознавства та методики їх навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Марина Павленко стала активним учасником ХІ-их українсько-польських літературно-мистецьких зустрічей «Діалог двох культур-2015», що проходили на початку вересня у Кременці Тернопільської області. Під час наукової конференції, що відбулась у рамках заходу, вона виступила із доповіддю-дослідженням «Уманські візії в «Королі ЛядОви» Юліуша Словацького», яка була cприйнята науковцями з інтересом та прихильністю.





Форум був організований з нагоди дня народження геніального польського лірика Юліуша Словацького й зібрав науковців, письменників, художників, композиторів, музикантів, фахівців музейної справи України, Польщі, Великобританії, Франції, Литви, Білорусі.

Спільно із іншими учасниками літературно-мистецької зустрічі доцент УДПУ відвідала численні культурно-мистецькі та наукові заходи, організовані з української сторони Літературно-меморіальним музеєм Юліуша Словацького, долучилася до перегляду виставок, фотографічних пленерів, презентацій публіцистичних видань, літературно-мистецьких альманахів, відвідала екскурсії та мистецькі вечори.

Пресцентр УДПУ