За ініціативи кафедри економіки та соціально-поведінкових наук НН Інституту економіки та бізнес-освіти на базі Уманського тепличного комбінату з метою дослідження проблем та перспектив інноваційної діяльності підприємства та визначення основних чинників формування інноваційно-конкурентоспроможної економіки в Україні проведено науково-методичний семінар «Інноваційний розвиток підприємства: теорія та практика».

Його робота розпочалася зі вступного слова доцента, заступника директора інституту з наукової роботи Людмили Чвертко, яка наголосила на актуальності тематики заходу та предстала її учасників.

З доповіддю «Інноваційний розвиток ефективного функціонування підприємств закритого ґрунту» виступив директор Уманського тепличного комбінату, заслужений працівник сільського господарства України Микола Гордій. Він розповів про історію створення та особливості сучасного розвитку тепличного комбінату, зазначивши, що на підприємстві експлуатуються найсучасніші теплиці європейського зразка, у яких реалізовані новітні розробки та досягнення в галузі вирощування овочів у закритому ґрунті. Інноваційні технології та сучасна конструкція самої теплиці дозволяє підвищити світловий потік більш ніж на 10 % у порівнянні з теплицями попереднього покоління, складна комп’ютеризована система підтримки мікроклімату, енергозберігаюча технологія використання парникових газів і ще дуже багато інших унікальних і новаторських рішень істотно підвищують не тільки врожайність, але й якість продукції, знижуючи енерго- та трудозатрати.

В аспекті проблем, що були винесені на обговорення, продовжила виступ доцент Галина Чирва, зосередивши увагу на питаннях щодо впливу інновацій на підвищення конкурентоспроможності персоналу підприємства. У виступах доцентів Олени Гарник та Віталія Стойки обговорювались основні проблеми та перспективи залучення іноземних інвесторів.

Професорсько-викладацький склад та студенти НН інституту з великою зацікавленістю і захопленням ознайомились із процесом вирощування, зберігання, переробки продукції та роботою логістичного центру, який забезпечує оптимальні рішення сортування, фасування, пакування, доставки продукції.

Науково-методичний семінар викликав жваве обговорення ключових аспектів дослідження провідними фахівцями та отримав позитивні відгуки присутніх.

Пресцентр УДПУ