В останній день вересня - свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії - відбулися урочиста академія на засіданні вченої ради УДПУ. З освітою кожна держава пов’язує віру і надію в майбутнє, а освітній галузі присвячують своє життя люди, віддані, закохані в свою справу. Як зазначила ректор навчального закладу, професор Наталія Побірченко, відкриваючи засідання урочистої академії: «Найвища цінність університету – це його науково-педагогічні працівники, мудрі, талановиті, професіонали своєї справи, які, вкладають у підготовку майбутніх фахівців своє серце і душу».


Про всезростаючі успіхи УДПІ свідчать високі цьогорічні рейтинги: четверте місце серед гуманітарних вузів країни, успішне виконання державного замовлення. Важливо, що ці успіхи закріплюються новими досягненнями. Наукова когорта докторів наук університету постійно поповнюється. Так, нещодавно відбувся успішних захист дисертації Зінаїди Священко на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук. Гарні здобутки освітян університету на науковій ниві спонукають колег до постійного вдосконалення, підвищення наукового рівня, зокрема в умовах докторантури. З року в рік зростає науково-педагогічний потенціал університету. Колектив науковців університету поповнюється молодими кандидатами наук.

Привітати з професійним святом освітян, розділити хвилини урочистості напередодні Дня працівника освіти та відзначити представників славного трудового колективу вузу завітали Ольга Фурман – заступник директора Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Петро Паєвський – заступник міського голови Умані, Олег Кожем’як – перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації, Наталія Короп ? керуюча справами Уманської районної ради, Оксана Герасименко – начальник відділу освіти Уманської міської ради, Оксана Супрунець – начальник відділу освіти Уманської райдержадміністрації.


За гарною традицією, було вшановано наукові та освітянські здобутки колег. За високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність, за ефективну організацію профорієнтаційної роботи Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки, виконкому Уманської міської ради, Уманської районної державної адміністрації, Уманської районної ради Уманського міського відділу освіти та Уманського районного відділу освіти було вшановано майже 200 співробітників вузу. Відзначення викладачів, науковців університету це не лише їх особистий успіх, це визнання навчального закладу.



ВІТАННЯ РЕКТОРА


Шановні колеги!

Дозвольте і мені долучитися до привітань з нагоди нашого професійного свята – Дня працівника освіти.

Висловлюю щиру вдячність за творчу, самовіддану працю, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які повсякчас Ви даруєте студентам. Хай щедрою буде до Вас доля, оминають життєві негаразди, а Ваші серця зігріває людська довіра та любов.

Вдячні нашим вельмишановним гостям за високу оцінку діяльності нашого навчального закладу та роботи його педагогічних працівників. Спільними зусиллями ми в повній мірі реалізуємо нашу мету – забезпечимо доступну та якісну вищу освіту, створимо належні умови для професійної самореалізації підростаючого покоління.

Сьогодні ми лише розпочинаємо урочистості з нагоди відзначення професійного свята. Переконана, що на засіданнях рад Інститутів, факультетів продовжиться відзначення Почесними грамотами колег, зусиллями яких здійснюється висококваліфікована підготовка майбутніх поколінь до професійної діяльності, забезпечується міжнародне і вітчизняне науково-освітнє співробітництво, твориться імідж нашого університету.

З наступаючим професійним святом!

Пресцентр УДПУ