Географічні знання дуже важливі в житті кожної людини. Географія розвиває уяву, абстрактне і загальне мислення, вміння орієнтуватися у просторі, розширює світогляд і знання про навколишній світ. Географія дає нам знання не лише про оточуюче середовищі, а й про людство в цілому. Це дуже важлива наука, яку з захопленням вивчають студенти нашого університету.

Природничо-географічний факультет залишається вірний традиціям. Ось уже четвертий рік поспіль тут проходить «Географічний турнір». Цього річ у ньому взяли участь студенти І-IV курсів природничо-географічного факультету, а також вперше долучилися представники історичного факультету. З вітальним словом до присутніх звернувся директор Інституту природничо-математичної та технологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Олександр Коберник.



Загалом на конкурс було подано заявки від 10 команд, у складі яких було по 5 учасників. Насамперед було захоплююче знайомство з командами - «Анхель», «Патріоти», «Ерудити», «Сталкери», «Антарес», «3-й меридіан»,«Мандрівники», «Грінвіч», «Ріо-Гранде», «Нове покоління».



Битва була «гарячою»!!! Змагання відбувалося в актовій залі УДПУ та проходило у 3 тури, за результатами яких були визначені переможці. До справедливого суддівства було залучене компетентне журі - викладачі кафедри географії та методики її навчання і кафедри загального землезнавства та геології.


Завдання конкурсів Географічного турніру були пов’язані із знаннями географії, а й визначенням загального рівня обізнаності студентів. Приємно вразила збірна команда історичного факультету – «Сталкери», котрі склали серйозну конкуренцію студентам-географам.

Володарями кубка стала команда «Патріоти». Хоча із впевненістю можна заявити, що перемогла дружба!!! Учасники турніру закликали любити географію, адже це наука, котра вказує правильний шлях у житті.


Почесний перехідний кубок «Географічного турніру» на визнання кращих знавців географії виграла команда «Патріоти» (IV курс), ІІ місце завоювала команда«3-й меридіан» (IIІ курс), а почесне ІІІ місце розділили команда «Сталкери» (збірна історичного факультету) та команда «Антарес» (ІV курс).

Пресцентр УДПУ