Наукова і видавнича діяльність Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на сьогодні зорієнтована на реалізацію державної політики в галузі освіти і науки, спрямованої на підвищення конкурентоспроможності університету в галузі наукових досліджень.

Для оцінювання результативності наукової діяльності викладачів університету важливе місце відводиться наукометрії – напряму досліджень, що вивчає когнітивні комунікації в науці за частотою цитувань наукових робіт та їхніх авторів. Завданням саме наукометричних баз даних є дослідження публікаційної активності та цитованості авторів наукових праць.

На початку року стало відомо, що усі фахові видання УДПУ, а саме: «Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету», «Проблеми підготовки сучасного вчителя», «Психолого-педагогічні проблеми сільської школи» та «Історико-педагогічний альманах», увійшли до наукометричної бази Index Copernicus, а науково-педагогічний журнал «Порівняльно-педагогічні студії» підвищив свій імпакт-фактор у цій базі даних (з 53.95 у 2014 р. до 55.60 у 2015 р.).

Важливими на сьогодні є питання подальшого просування університетських видань до міжнародних наукометричних баз даних, оскільки в контексті сучасних вимог підготовка таких видань стала невід’ємною умовою подальшого розвитку університету.

 

Пресцентр УДПУ