Пізнавальним та цікавим етапом фахової комплексної практики студентів-географів стала екскурсія до Центру культури виноробства Шабо.
Регіон Шабо володіє давньою історією місцевого виноробства. Ще з 12 століття тут почали вирощувати виноград, саме ж Шабське поселення було засновано приблизно дві сотні років тому швейцарсько-французькими переселенцями. З тих пір село Шабо вважається перлиною українського виноробства.
Студенти під час екскурсії мали змогу відвідати старовинний «Королівський підвал», в якому у свій час побували Олександр Пушкін і румунський король Карол; стародавній Хересний підвал, де в дубових бочках «дорослішає» унікальне вино - сухий херес; гігантські підземні сховища, розташовані на глибині п'яти і дев'яти метрів під землею; величний Коньячний двір з дубовими бочками для витримки благородних коньячних спиртів; унікальний Шампанський будинок для виробництва високоякісного шампанського класичним методом; сучасний цех холодного розливу, обладнання якого гарантує стерильність бутилювання і збереження природних властивостей вина; незвичайний музейний лабіринт з його древніми міфами про вино.
Насичена програма екскурсії збагатила студентів цікавою інформацією з історії виноробства, сучасної технології виробництва вин, подарувала незабутні враження та емоції!