Екологічний лозунг «Думай глобально – дій локально» став добре знаним для студентів економічного факультету нашого університету. В рамках їх екологічного виховання викладачами факультету проводиться чимало заходів. Один із них - круглий стіл на тему «Екологічне виховання – запорука майбутнього», проведений нещодавно викладачами кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту Яною Еней та Катериною Замулянець спільно з професором кафедри хімії, екології та методики їх навчання Світланою Совгірою.


Світлана Василівна розповіла студентам про стан навколишнього середовища Черкаського регіону, зосередивши свою увагу на тих районах, які вона мала змогу відвідати разом з екологічною групою. Викликає стурбованість, що останнім часом до проведення природоохоронних заходів відчувається послаблення, у результаті ми спостерігаємо навкруги занедбану природу, забруднені джерела та різноманітні сміттєзвалища. На жаль, люди не замислюються, що таке згубне відношення до природи порушує екосистему.


Екологічне виховання передбачає розкриття сутності світу природи — середовища перебування людини і вона повинна бути зацікавленою у збереженні цілісності, чистоти, гармонії в природі та формувати уміння осмислювати екологічні явища, робити висновки про стан природи, розумно взаємодіяти з нею.

У обговоренні проблем охорони навколишнього середовища активну участь взяли студенти 1 курсу спеціальностей «Фінанси і кредит», «Економіка підприємства», «Облік і аудит».

Проведений круглий стіл був дуже корисний, адже саме заходи такого рівня дозволяють формувати у студентів почуття обов’язку і відповідальності за збереження навколишнього середовища, спонукають до природоохоронної діяльності та бережливого ставлення до природи.

Пресцентр УДПУ