Минулими вихідними уманці відзначали 407-му річницю першої писемної згадки про місто та день народження рідного міста.

Умань – сучасне місто, особливий колорит якого виявляється у тісному переплетінні минувшини і сучасності. Тут на кожному клаптику землі відчувається подих історії, на кожному кроці оживають давні звичаї і традиції.

З нагоди відзначення Дня міста проводився відеоконкурс «Дивовижна Умань». Здобувачі вищої освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини взяли активну участь та посіли призові місця. Представники студентського самоврядування факультету фізики, математики та інформатики за відеоролик «Незабутня Умань» зайняли І місце у номінації «Умань чарівна». Студенти історичного факультету стали переможцями у номінації «Умань літературна» за відеоролик «Умань очима Симоненка».

Викладачі, співробітники та студенти УДПУ імені Павла Тичини брали участь у піднятті та розгортанні прапора, вшануванні пам’яті тих, хто загинув за незалежність України, благодійних заходах та акціях, які проводилися цього дня на підтримку Збройних Сил України.

Велично цього дня звучали патріотичні пісні у виконанні чоловічого вокального тріо «Гонта».

Основним месенджем цього дня стала велика вдячність ЗСУ і всім, хто боронить українську землю від ворога та наближає Перемогу.

 

Пресцентр УДПУ