Сьогодні в Україні відзначається День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Це свято не побічне для освітян. Вже стало традицією нашого університету щороку проводити конкурс на кращий навчальний посібник та кращий підручник. Прикметно, що підбили підсумки конкурсу напередодні Дня науки та професійного свята працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Ці два професійні свята об’єднує одна філософія: розуміння того, що книга — вічний духовний скарб народу. Щоб видавати книгу, варто знати її неминущу цінність, потрібно вміти її берегти і передавати з покоління в покоління.

Під час святкування Дня науки на урочистій академії УДПУ відзнаки за високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки, підготовку науково-педагогічної літератури з рук проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва університету Владилени Сокирської отримали переможці конкурсу, представники авторських колективів.

За І місце у конкурсі «Кращий підручник» та нагороджено колектив авторів: Академік Національної академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Микола Шут, доктор педагогічних наук, член-кор.,НАПН України, професор Михайло Мартинюк, доктор педагогічних наук, професор Людмила Благодаренко за підручник «Фізика» для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів, а також колектив авторів доктор педагогічних наук, професор Андрій Терещук, доктор педагогічних наук, професор Олег Авраменко, учителі Ольга Медвідь, Юлія Приходько за комплекс підручників «Трудове навчання» для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів.

І місця у номінації «Кращий навчальний посібник» нагороду удостоїлася кандидат філологічних наук, доцент Ганна Березовська за навчальний посібник «Українська діалектологія». ІІ місця у цій же номінації добилася доктор історичних наук, професор Зінаїда Священко за навчально-методичний посібник «Історія держави і права зарубіжних країн» для студентів вищих навчальних закладів.

Перемогу у номінації «Краща монографія» здобув колектив авторів: доктор географічних наук, професор Григорій Денисик та кандидат географічнихнаук Ірина Козинська за монографію «Промислові ландшафти регіону видобутку уранових руд в Україні».

За зайняте І місце серед науковців м. Умань у рейтингу інформаційно-аналітичної системи «Бібліометрика української науки» відзнаку вручено старшому викладачу кафедри інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій Вірі Колмаковій.

І місце за кількістю публікацій у науковометричній базі даних SCOPUS та за значний внесок у підвищення наукометричних показників університету зайняв кандидат біологічних наук, доцент Руслан Якимчук.

І місце за кількістю наукових праць, розміщених в Інституційному репозитарії Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини здобув професорсько-викладацький колектив факультету соціальної та психологічної освіти. Отримала нагороду декан факультету соціальної та психологічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Кравченко.

Пресцентр УДПУ