Нещодавно на сцені Національного оперного театру відбулося урочисте нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Наш університет на цьому престижному конкурсі успішно представила доцент кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання, член Національної спілки письменників Марина Павленко.

За твір «Моя класнюча дівчинка» в номінації «Прозові твори для дітей» Марина Степанівна одержала спеціальну відзнаку конкурсу «Вибір видавця».







Приємно зазначити, що письменниця, викладач і науковець нашого вишу вже вдруге отримала нагороду конкурсу «Коронація слова». До цього авторка була лауреатом цього престижного літературного змагання за твір «Русалонька із 7-В…», який нині ввійшов до шкільних програм. «Саме ця подія дала мені шанс почати співпрацю з видавництвом «Теза», яка досі триває», – зазначила Марина Павленко в інтерв’ю для телеканалу «Україна».

Цього року «Коронації слова» виповнюється п’ятнадцять років. За цей час конкурс відкрив сузір’я талановитих письменників, сприяв розвитку новітньої української літератури, її збагаченню різноманітними книжковими новинками. На церемонії нагородження лауреатів 2015 року були присутні ледь не всі письменники України, тож Марина Степанівна, яка викладає сучасну українську літературу, здобула чимало корисних професійних знайомств.

Марина Павленко вдало поєднує наукову, викладацьку діяльність із творчістю та керівництвом університетського літературного об`єднання імені Миколи Бажана і сподівається, що твори і її вихованців коли-небудь будуть відзначені на престижних літературних конкурсах.

Тож бажаємо пані Марині творчого натхнення, подальших успіхів та визнання!

Пресцентр УДПУ