У бібліотеці університету діє книжкова виставка «Відповідальність перед дітьми – це відповідальність перед історією», присвячена 130-річчю від дня народження Антона Семеновича Макаренка – видатного українського педагога, письменника, засновника системи дитячо-підліткового виховання, який вніс вагомий вклад у розвиток теорії і методики виховання безпритульних дітей.

Всі бажаючі мають можливість ознайомитися із підібраною літературою, яка експонується у відділі обслуговування читачів.

Досвід А.С. Макаренка як соціального педагога, унікальний. Мало хто в історії соціальної педагогіки зумів так вдало втілити свою теорію в практику і добитись вражаючих результатів, маючи справу з важкими підлітками. Є статистика: за 15 років своєї роботи (1920-1935 рр.) через колективи, створені Макаренком, прийшло біля 3000 правопорушників і безпритульних, що стали гідними людьми, кваліфікованими спеціалістами. Його ім’я і праці широко відомі за кордоном. Здобутки виховної системи Антона Семеновича є незаперечними, а соціально-педагогічні ідеї актуальні на сучасному етапі, коли загострились соціальні проблеми суспільства.

На продовження циклу заходів з нагоди 130-річчя від дня народження Антона Семеновича Макаренка бібліотека також підготувала і пропонує до перегляду віртуальну виставку «Мій світ – світ організованого творення людини».

Пресцентр УДПУ