00

У перший день літа весь світ відзначає День захисту дітей. Це не тільки свято життя, радості, щирого дитячого сміху, добра, ласки, але й турботи, захисту та піклування про підростаюче покоління.

Діти ‒ наш найдорожчий скарб, наше світле майбутнє.

Цьогоріч в Україні свято знову затьмарене війною, яка перекреслила безтурботне дитинство мільйонів дітей. Українські діти подорослішали на роки. Вони не такі, як діти інших країн. Вони навчаються в бомбосховищах та без світла, попри всі перешкоди здобувають свої перші перемоги на конкурсах, олімпіадах, спортивних змаганнях, донатять на ЗСУ, плетуть маскувальні сітки, підтримують дорослих. Вони – справжні патріоти, майбутнє нашої держави.

Для українців сьогодні День захисту дітей – це, насамперед, захист їхнього життя та створення максимально безпечних і сприятливих умов для їхнього інтелектуального, культурного та фізичного розвитку.

Не пробачимо ворогу жодної дитячої сльозинки, невимовного смутку в їх оченятах, не забудемо жодного загиблого ангелочка… Не пробачимо ніколи…

Бажаємо дітям мирного неба над головою, міцного здоров’я, радісного дитинства в оточенні рідних і друзів, здійснення світлих мрій та сподівань, якнайшвидшого повернення додому. А батькам зичимо сил і терпіння у вихованні дітей, любові, добра, впевненості у завтрашньому дні.

Миру і безпеки нам всім!

Пресцентр УДПУ