Більше 800 осіб із Черкаської, Кіровоградської, Полтавської, Одеської, Київської, Вінницької, Львівської та Миколаївської областей прибули сьогодні в Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини на День відкритих дверей, програма якого досить насичена.

Для абітурієнтів 2019 року з самого ранку проводяться оглядові екскурсії навчальними кабінетами, лабораторіями і науково-методичними центрами, комп’ютерними і танцювальними класами, спортивним, тренажерним, тенісним залами. Факультети/інститут демонструють свою матеріально-технічну базу, необхідні умови для проведення лекційних, практичних та лабораторних занять, здійснення наукових досліджень, організації студентського дозвілля.

Для абітурієнтів проведено цікаву і корисну лекцію «Успішний абітурієнт – 2019», під час якої знайомили з особливостями та новаціями вступної кампанії 2019 року (права та обов’язки абітурієнта, ДПА у формі ЗНО, знайомство з регламентом пункту тестування, система оцінювання ЗНО, вагові коефіцієнти, пріоритети, характеристика фіксованого державного замовлення та технології широкого конкурсу).

Сьогодні також проведено експрес-курси підготовки до ЗНО з української мови, історії України, біології, географії, хімії, англійської мови.

Координатори з профорієнтаційної роботи презентують майбутнім вступникам освітні програми за освітніми ступенями «Бакалавр», «Магістр». Зацікавили гостей університету і презентації програм подвійного диплома, зокрема, безкоштовне паралельне навчання в партнерських навчальних закладах.

У Центрі психологічного розвитку «Інсайт» усі бажаючі пройшли комп’ютерну профдіагностику з визначення перспективного напряму при виборі майбутньої професії.

Важливим етапом заходу стали зустрічі вступників із деканами факультетів, директором інституту, координаторами з питань профорієнтації, представниками приймальної комісії, науково-педагогічними працівниками та студентами університету.

Батьки і абітурієнти отримали відповіді на усі запитання щодо вступної кампанії. Інформація, одержана з перших уст від компетентних фахівців допоможе випускникам шкіл, училищ, коледжів, ліцеїв обрати для навчання Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини – провідний заклад вищої освіти європейського рівня на Черкащині, який забезпечує ринок праці висококваліфікованими та конкурентоздатними фахівцями за широким спектром педагогічних, інженерно-технологічних та економічних спеціальностей.

Пресцентр УДПУ