Студенти УДПУ взяли участь у роботі третьої Міжнародної науково-практичної студентської конференції “Громадський сектор та студентське самоврядування як складова розвитку українського суспільства”, яка відбулася на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Представники студентського самоврядування із 18 областей України та троє представників студентських організацій Канади з’їхались, аби поділитися своїми думками, новими ідеями та вирішити ряд проблем. Від нашого університету було делеговано студенток факультету української філології Ірину Большакову, Анну Денисюк та студента факультету фізичного виховання Владислава Музику.


Перший день роботи студентського представницького заходу розпочався відкриттям міжнародної конференції, а упродовж наступних трьох днів студенти працювали по секціях за різними напрямками. Обговорювались питання про роль органів студентського самоврядування у захисті прав студентів та подоланні корупції у вищій школі, про конкурентоспроможність випускників вищих навчальних закладів й пошук першого робочого місця. Учасники конференції говорили про роль громадського сектора та студентського самоврядування як про складову розвитку українського суспільства, розглянули систему студентського самоврядування у контексті євроінтеграційних тенденцій громадянського суспільства. Делегати висловили свій студентський погляд на реформи у вищій школі, котрі, на їх переконання, заключаються у забезпеченні якості освіти та розвитку студентської мобільності (у її перспективах переконані студенти УДПУ).




У рамках конференції проведено щорічний Конгрес Національного студентського союзу, під час якого учасники заслухали звіт про діяльність НСС протягом 2013-2014 рр. та обрали новий актив організації. Програма конференції також включала чимало різноманітних екскурсій університетом, містом. Студентська молодь також мала змогу відвідати Марійський духовний центр у селі Зарваниця. За матеріалами ІІІ Міжнародної науково-практичної студентської конференції був виданий збірник доповідей та виступів.

Пресцентр УДПУ