У п'ятницю, 17 серпня, делегація УДПУ на чолі з ректором проф. Наталією Побірченко взяла участь у святкових заходах Уманського району на честь Дня незалежності та традиційних обжинок.

Свято, що проводилося у селі Паланка, відбулося за участі високих гостей - голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка, депутата Верховної Ради України Антона Яценка, депутатів обласної ради Геннадія Грановського, Анатолія Ліпкана, Інни Добрянської, міського голови Умані Юрія Бодрова та інших.

На початку голова райдержадміністрації Анатолій Петренко, голова райради Сергій Кулібаба разом з поважними гостями поклали квіти до пам'ятника мешканцям села, які полягли в роки Великої Вітчизняної війни.

А потім - феєрверк цікавих заходів: імпровізований "Український ярмарок", театралізоване дійство, виступи фольклорних колективів, виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Велике зацікавлення гостей свята викликала експозиція Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, провідна ідея якої - відродження народних традицій та мистецтва історичної Уманщини.

Далі події перемістилися на стадіон: церемонія нагородження кращих працівників району, концертна програма за участі народної артистки України Ніни Матвієнко та хору Збройних Сил України, показові стрибки парашутистів. А на завершення свята - яскравий феєрверк.