Студентки філологічного факультету як турботливі господині вирішили внести частинку тепла в осіннє життя студентської родини і провели колективне чаювання. День чаю став приємною несподіванкою для всіх студентів та викладачів.

Здається, першою згадкою про чай в українській літературі є фрагмент з четвертої частини "Енеїди"(1799 р.) Івана Котляревського. Слід зауважити, що на території України чайні дерева не ростуть, але українці дуже полюбляють чай з цілющих трав, вирощених в Карпатах, Криму та на Закарпатті (м’яти, меліси тощо), та з листя рослин разом з ягодами (липи, чайної троянди, малини, чорниці, шипшини).


Аромат цілющого тонізуючого напою манив та зігрівав, а розмова звеселяла серце кожного, хто брав участь в цьому заході. Дійсно, спільне чаювання підтримує дружні відносини, зміцнює бажання зберігати добрі традиції. Спокій і мир — обов’язкові умови чайного дійства. Дуже приємно, що на пропозицію "почаювати" і викладачі, і студенти реагували позитивно і щиро дякували дівчатам за свято чаю.

Пресцентр УДПУ