В рамках роботи Всеукраїнського науково-практичного семінару з Міжнародною участю «Естетичні засади розвитку педагогічної майстерності викладачів мистецьких дисциплін», що проходив на базі мистецько-педагогічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, відбувся унікальний майстер-клас Зразкового дитячого ансамблю гармоністів «Чарівний світ гармоніки» для викладачів і студентів університету.

Зустріч із заслуженим працівником культури України, лауреатом міжнародних конкурсів солістів-виконавців Іваном Івановичем Сухим завжди незабутня. Людину такої енергії, неймовірного таланту та високого професіоналізму не можна забути чи порівняти з кимось іншим. Іван Іванович не тільки професійний музикант, талановитий керівник, а й майстерний педагог. Він є фундатором Зразкового дитячого ансамблю гармоністів м. Жашкова, учасниками якого є діти віком від 5 до 18 років. Цей колектив майже чверть століття є учасником концертно-екскурсійної програми по країнах Європи (Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Угорщина, Франція). Зразковий дитячий ансамбль – лауреат 92 обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (Україна, Росія, Білорусь, Італія).








А ще Іван Сухий є засновником і завідувачем єдиного в Україні музею гармоніки, який занесено до Книги рекордів України.

Дитячий ансамбль гармоністів – це колектив однодумців, які щиро люблять свою справу, від душі захоплюються грою на гармоніці. З особливим натхненням маленькі музиканти виконували інструментальні композиції вітчизняних та зарубіжних авторів, мелодії Черкаського краю, наповнюючи аудиторію неймовірним творчим запалом та життєдайною енергією.

Також Іван Іванович продемонстрував присутнім різноманітні види гармонік. Серед них - хроматична гармоніка, чобіт-гармонь, міні гармонь "Оксанка" (найменша гармонь в Україні), гармонь "Бджілка", гармонь-люлька та ін.

Присутні на майстер-класі викладачі та студенти отримали позитивні емоції під час спільного виконання фінальної композиції. Кожен із присутніх став співвиконавцем музичного твору.

Від імені присутніх слова вдячності Івану Івановичу Сухому та колективу Зразкового дитячого ансамблю гармоністів висловила декан мистецтво-педагогічного факультету Олена Дудник і побажала їм творчого натхнення, успіхів та нових вершин.

Пресцентр УДПУ