Вибір майбутньої професії - один з перших серйозних кроків, які доводиться робити випускнику школи. Завершуючи навчання, лише невелика кількість школярів точно знає, куди піти вчитися. Критерії вибору у більшості однакові: престижність професії, можливість гарно заробляти, і лише в деяких випадках, особиста зацікавленість фахом.

Побутує думка, що облік і аудит, бухгалтерська справа - це прямий шлях до нудної роботи, що випускники цього напрямку мають лише одну перспективу – сидіти і вести підрахунки цифр. Дане судження є лише стереотипом, який не має об’єктивного підґрунтя. Протягом століть професія бухгалтера була показником високих інтелектуальних здібностей, давала можливість добре заробляти та самореалізовуватися. До сьогоднішнього дня не змінилося нічого, окрім того, що ця професія стала більш цікавою.

Розвиваючи творчі підходи до вирішення поставлених економічних завдань, в нашому університеті на економічному факультеті навчають майбутніх фахівців з бухгалтерського обліку та аудиту. Учать майбутніх бухгалтерів провідні вчені-економісти та досвідчені викладачі-практики. Процес навчання та здобуття вищої освіти передусім відповідає сучасним потребам практики, сприяє підвищенню мотивації студентів до самостійної роботи.

На економічному факультеті університету для студентів спеціальності «Фінанси», «Економіка підприємства», «Туризм», «Облік і аудит» проводяться лекційні та практичні заняття з використанням сучасної комп’ютерної програми «1С: Підприємство 8.2». У результаті чого студенти отримують можливість працювати в комп’ютерному класі з новою версією комп’ютерної програми, яка серед вищих навчальних закладів м. Умані є тільки в Уманському державному педагогічному університеті.

А також на базі Інноваційного бізнес-інкубатора, що функціонує в університеті, постійно ведуться бухгалтерські курси за новим програмним забезпеченням, які дають можливість як вивчити саму програму, так і опанувати знання з бухгалтерського обліку для роботи на підприємстві або в торгівлі. За час навчання на курсах слухачі виконують різноманітні практичні завдання для засвоєння навичок у роботі з операціями по придбанню товарно-матеріальних цінностей, нарахування заробітної плати, визначення собівартості продукції виробництва та у сфері надання послуг, формування податкової і фінансової звітності. По закінченню курсів слухачі отримують свідоцтва, які дають можливість успішного працевлаштування та кар’єрного росту.

Ми впевнені, що випускники УДПУ імені Павла Тичини – це надійна висококваліфікована опора нашої країни!

Пресцентр УДПУ