Науково-дослідною лабораторією «Історичне краєзнавство Уманщини» УДПУ та Державним історико-архітектурним заповідником «Стара Умань» проведено п’яту Уманську історико-біографічну конференцію «Історія Уманщини в іменах».

Науково-дослідна лабораторія у співпраці з істориками, краєзнавцями, небайдужими до історії нашого краю людьми проводить велику роботу з виявлення забутих імен наших земляків та популяризації історико-культурної спадщини Уманщини. Результатом тісної співпраці стало видання дослідницьких праць. Під час роботи конференції було представлено історичну біографістику, описано традиції та сучасні тенденції розвитку. Учасники наукового заходу воскресили в пам’яті образи визначних постатей суспільно-політичного та національного визвольного руху Уманщини, митців Уманщини в національно-культурному житті України. Цікавими були дослідження, присвячені краєзнавству в іменах - визначні краєзнавці Уманщини.






Проведена конференція – це лише невелика частина із запланованих організаційних та наукових заходів. У планах – продовження видавничої діяльності та практичне впровадження результатів досліджень у навчальний процес. Йде накопичення джерельної бази історії Уманщини, вивчення повсякдення мешканців нашого краю (окремо різних соціальних груп) за матеріалами місцевої періодики, а також систематизація матеріалів, опублікованих у різних виданнях у ХІХ – на початку ХХ століття.

Пресцентр УДПУ