Студенти ІІ курсу історичного факультету проходять архівну та музейну практику в архівному відділі Уманської міської ради, в музеї Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та за місцем проживання.

Керівниками груп студентів, які проходять архівну та музейну практику, призначено кандидатів історичних наук, доцентів кафедри історії України Ольгу Скус та Богдана Чорномаза, викладачів кафедри історії України Наталію Тацієнко та Ірину Кулик.

Ось як самі студенти описують свої враження від практики:

Ліна Шевченко: «Архівна та музейна практики дуже цікаві. Під час їх проходження мені випала можливість попрацювати в архіві, було цікаво подивитися на роботу працівників архіву і самій взяти в ній участь».

Алла Колосюк: «Дуже сподобалось проходити практику в архіві, я дізналась багато нового і цікавого. У мене залишились тільки приємні враження і згадки. Жодної хвилини не пожалкувала, що проходила практику в Умані, а не вдома. Дякую нашим керівникам!»

Ольга Гончарова: «Враження від практики тільки позитивні. Все сподобалось, до нас дуже добре ставились. На практиці ми виконували різноманітну роботу: працювали в архівному відділі і виконували доручення начальника відділу, ознайомлювалися з фондами, справами, робили їх описи. Ми закріпили свої знання з архівознавства та музеєзнавства».

Марина Лисокінь: «Під час архівної та музейної практики багато дізнались нового. Практика проходила дуже цікаво й весело. Навіть не сподівалась, що працювати в архіві так захоплююче. У тому, що нам дуже сподобалось ми завдячуємо керівникам практики та працівникам архівів й музею, закоханим у свою справу».

Пресцентр УДПУ