У місті Київ у приміщенні Національної академії педагогічних наук України відбулися дві події, учасниками яких стали науковці нашого університету на чолі з головою Уманського районного осередку Міжнародної асоціації екологів університетів, професором Світланою Совгірою. Це Міжнародний екологічний форум «Екологія. Освіта. Наука» та загальні збори Міжнародної асоціації екологів університетів.

Заходи пройшли за участю членів Міжнародної асоціації екологів університетів, представників різних університетів України та органів законодавчої і виконавчої влади,  вчених, працівників органів управління освітою, навчальних закладів, наукових установ,  представників громадськості та засобів масової інформації.

Форум скликався з метою обговорення основних напрямів діяльності Міжнародної асоціації екологів університетів та визначення стратегічних шляхів удосконалення екологічної освіти і науки. Під час його роботи основними напрямами для обговорення стали: екологія, політика, економіка, освіта, наука, соціум та здоров’я людини.

На загальних зборах Міжнародної асоціації екологів університетів висвітлювалися конкретні проблеми освіти, практики, природоохоронної діяльності та заслуховувалися звіти голів районних осередків. Прозвучали доповіді екологів нашого університету Світлани Совгіри, Романа Подзерея, Світлани Люленко, Наталії Душечкіної.

За активну участь у роботі Міжнародної асоціації екологів університетів професор Світлана Совгіра та викладач Наталія Душечкіна були нагороджені подяками за активну природоохоронну роботу.

Уманський районний осередок Міжнародної асоціації екологів сподівається на розширення географії учасників своєї організації. Всі охочі поповнити ряди осередку можуть звертатися за адресою: УДПУ, корпус №1, ауд. 211.

Пресцентр УДПУ