Викладачі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – завідувач кафедри інформатики і ІКТ, кандидат педагогічних наук, доцент Марія Медведєва та професор цієї ж кафедри, доктор педагогічних наук Галина Ткачук – взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ Staff mobility for Teaching and Training в Академії прикладних наук імені Іполіта Цегельського в Гнєзно (Республіка Польща).

Відповідно до програми науково-педагогічні працівники університету провели серію занять у сфері інформаційних та комунікаційних технологій.

Галина Ткачук провела лекції в галузі веброзробки та вебдизайну, охарактеризувала основні етапи створення вебдодатків, особливості Front-End та Back-End розробок. Марія Медведєва провела заняття в галузі хмарних та мобільних технологій, а також охарактеризувала їх використання в тайм-менеджменті, освітній комунікації та у вивченні інформатичних дисциплін.

Частиною лекцій також було ознайомлення студентів із системою освіти в Україні, презентація Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Викладачі мали змогу познайомитись із представниками академії: проректором з організації, розвитку та співпраці, доктором хабілітованим, професором Янушем Вишневським, директором Інституту технічних наук, доктором, професором Лукашем Юзефовським, координатором програми Erasmus+ Александрою Янковяк-Берначек, співробітницею офісу Еразмус+ Агнешкою Федечко-Ігнасяк.

В межах зустрічей обговорено хід подальшої співпраці та реалізацію майбутніх проєктів, особливості організації освітнього процесу у сфері вищої освіти обох країн.

В межах неформальних зустрічей викладачі ознайомились з визначними пам’ятками міста Гнєзно, історією заснування міста та Академії прикладних наук імені Іполіта Цегегльського.

Викладачі висловлюють вдячність усім учасникам академічної мобільності в межах програми ЄС Erasmus+, адміністрації Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, співробітникам міжнародного відділу, Польського культурно-освітнього центру та факультету фізики, математики та інформатики за надану можливість розвивати компетентності в ІТ-галузі, мовні компетентності, навички комунікації в мультикультурному середовищі та загалом отримати новий і цікавий досвід. Особливу вдячність адресують польським партнерам за співпрацю, а також теплий і доброзичливий прийом.

Разом до Перемоги!

Пресцентр УДПУ