10 квітня відбулася зустріч студентів та науково-педагогічних працівників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини із співрежисерами та співсценаристами документальної стрічки «24: Кожен з нас» Володимиром Кримовським та Анною Булецою.

Зустріч ініціювали волонтерський центр історичного факультету «Історики для Перемоги (керівники к.і.н., доцент Лариса Фицик) та Уманська міськрайонна волонтерська організація «Разом». На початку зустрічі виступила в.о.декана історичного факультету Ольга Скус, яка акцентувала увагу присутніх на важливості відтворення та документації подій, пов’язаних з повномасштабним вторгненням росії на територію України та закликала вшанувати пам’ять усіх загиблих українських воїнів хвилиною мовчання.

Співавтори фільму, які є випускниками нашого університету, розповіли про свій документальний проєкт, історію його створення, про свою волонтерську діяльність та презентували стрічку широкій аудиторії. Перегляду фільму, присвяченого  трагічним подіям російсько-української війни в Умані, повернув присутніх до подій дворічної давнини та трагедії пов’язаної із влучанням ракети в багатоповерхівку на вулиці Захисників України. Атмосфера, що панувала в аудиторії, свідчить про високу майстерність документалістів-аматорів.

Після перегляду стрічки до присутніх звернулася керівник Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом» Інна Титаренко, яка закликала студентську молодь активно долучатися до волонтерської роботи, спрямованої на підтримку Збройних Сил України, зокрема до благодійного збору для військовослужбовців 59-ї окремої мотопіхотної бригади, у якій проходить службу Катерина Поліщук – легендарна «Пташка» з «Азовсталі».

Зусиллями учасників заходу зібрано кошти у сумі 11694 грн та передано для придбання дрона-камікадзе.

Дякуємо Володимиру та Анні за титанічну роботу, професіоналізм та патріотизм.  Таких фільмів має бути більше! Бажаємо їм нових творчих здобутків, а усім нам спільної Перемоги над ненависним ворогом. Не забуваймо про те, що Перемогу ми зможемо наблизити тільки спільними зусиллями та щоденною кропіткою працею.

Пресцентр УДПУ