Шановні викладачі, студенти, спортсмени та організатори фізкультурно-спортивної роботи, тренери і ветерани спорту, уболівальники та всі, хто просто веде здоровий спосіб життя!

Сердечно вітаємо вас із Днем фізичної культури і спорту – святом здоров’я, гарту і молодості!

Традиційно, в другу суботу вересня, в нашій державі відзначається День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки загартовує характер і волю, він є запорукою гармонійного розвитку особистості, джерелом здоров’я і довголіття.


Наш університет має славні спортивні традиції, які зберігаються та плідно примножуються на факультеті фізичного виховання. Ми по праву пишаємося численними перемогами наших спортсменів. Щоразу студенти та викладачі УДПУ повертаються із нагородами із Чемпіонатів України, Світу та Європи із різних видів спорту, утверджуючи позитивний імідж університету та країни. Почесно, що в 2014-2015 навчальному році наш студент, а нині випускник, Василь Шуптар став бронзовим призером І Європейських ігор; гирьовик Валентин Хмільовий виборов п’ять золотих медалей на Чемпіонаті світу в Угорщині, встановивши одночасно світовий рекорд у поштовху довгим циклом двох гир вагою 24 кг. Викладач Сергій Ільченко неодноразово завойовував «золото» на міжнародних чемпіонатах з пауерліфтингу, жиму лежачи, багаторазовому жиму та тяги. Предмет гордості університету - досягнення нашої студентки Анастасії Цуркан, яка виборола ІІІ місце на Міжнародному турнірі з жіночого боксу. Успішними були виступи наших веслувальників, велосипедистів, футболістів, тенісистів, легкоатлетів, боксерів на змаганнях різних рівнів. Звершення наших спортсменів надихають кожного оптимізмом, непереборністю людського духу, об’єднують і піднімають рівень національної свідомості та гідності.






З нагоди свята висловлюємо слова вдячності ветеранам фізичної культури та спорту, всім педагогам, тренерам, студентам-спортсменам за високий професіоналізм, наполегливість, самовідданість обраному шляху. Завдяки Вашим зусиллям, активній пропаганді здорового способу життя популярність фізичної культури зростає, а багаті спортивні традиції - примножуються.

У цей святковий день бажаємо усім міцного здоров’я, родинного щастя, невичерпного оптимізму, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень і перемог. Легких Вам стартів та успішних фінішів!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ