Освітня програма затверджена Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 11 від 22.02.2022 р.), введена в дію 01.09.2022 р. наказом ректора № 612 о/д від 09.05.2022 р.

Мета освітньої програми. Забезпечити наукову і професійну (теоретичну та практичну) підготовку конкурентноспроможного компетентного фахівця, здатного реалізувати професійну діяльність історика, фахівця з історії та культури Польщі.

Працевлаштування. Бакалавр історії та археології може займати посаду працівника музейного закладу, архівної установи; в органах державної адміністрації та громадських організацій; брати участь у розробці науково-дослідних проблем, працювати на посадах референта, лаборанта в науково-дослідницьких інститутах.

Особливості програми. Міждисциплінарна та багатопрофільна підготовка фахівців, що володіють науковим інструментарієм для теоретичних досліджень та практичної діяльності історика, фахівця з історії та культури Польщі, дослідження суспільно-політичних і соціокультурних реалій розвитку європейського простору. Акцент на освіченість, поглиблення і створення знань, здатність навчатися за індивідуальною освітньою траєкторією.

Академічна мобільність. Під час навчання студенти беруть участь у програмах академічної мобільності в партнерських університетах Республіки Польща.

Наявність акредитації. Сертифікат про акредитацію Серія НД № 2489131. Відповідно до рішення Акредитаційної комісії від 16 червня 2016 р. протокол № 121 (наказ МОН України від 21.06.2016 р. № 79-А). Термін дії сертифіката до 1 липня 2026 р.