Освітня програма затверджена Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол №11(40) від 27.06. 2023р.), введена в дію 02.09.2019 р. наказом ректора № 649о/д від 30.08.2019 р.
Мета освітньої програми. Формування системи професійних знань і практичних навичок, необхідних для здійснення організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності, спрямованої на організацію процесу обслуговування споживачів у закладах готельного і ресторанного господарства. Реалізуються на основі системи набутих загальних та фахових компетентностей для здійснення виробничих функцій, вирішення завдань професійної діяльності, розв’язання складних, спеціалізованих задач і практичних проблем у певній галузі професійної діяльності або у процесі навчання, характеризується комплексністю та невизначеністю умов, забезпечення здатності випускника здійснювати професійну діяльність.
Працевлаштування.
Випускник придатний до працевлаштування на посади у відповідності до Національного класифікатора професій ДК 003:2010:
3414 Організатор туристичної і готельної діяльності;
3414 Фахівець з готельного обслуговування;
3414 Фахівець із спеціалізованого обслуговування;
3414 Фахівець з організації дозвілля;
При наявності професійного досвіду випускники бакалаври мають право займати посади, виконуючи наступні професійні роботи з національного Класифікатора професій (ДК 003:2010 зі змінами, Розділ 2. Професіонали, Розділ 1.):
2482 Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи:
2482.1 Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.);
2482.2 Фахівець із готельної справи;
2482.2 Фахівець із ресторанної справи.
1315 Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління;
1225 Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
123 Керівники функціональних підрозділів.
Особливості програми. Особливість освітньої програми полягає в організації освітнього процесу, що поєднує теоретичне навчання та практичну підготовку; розкриває перспективи ступеневої та неперервної підготовки фахівців з готельно-ресторанної справи. Підготовка фахівців для індустрії гостинності зумовлена особливостями регіонального розвитку готельно-ресторанного господарства та реалізується із залученням професіоналів практиків. Формує фахівців з новим, перспективним способом мислення, здатних не лише застосовувати існуючі методи організації готельно-ресторанної діяльності, але й удосконалювати їх.
Академічна мобільність. За програмами подвійного диплома за ОП Університет співпрацює із закладами вищої освіти Польщі: Інститут Європейської культури у м. Гнєзно, Гуманістично-природничий університет імені Яна Длугоша в Ченстохові, Поморська Академія у Слупську. У рамках програми кредитної академічної мобільності «Mevlana» діють угоди із закладами Туреччини: Університет Аланья Аладдін Кейкубат, Університет Біледжик Шейх Едебелі. Партнерами по академічній мобільності, науковому і навчально методичному співробітництву є: Ризький міжнародний університет «ISMA» (Латвія), Гуманітарно-економічна академія в Лодзі, Інститут Європейської Культури в Гнєзно (Польща), Ургенчський державний університет (Узбекистан).
Наявність акредитації. Термін дії сертифіката до 27 червня 2024 р. (протокол №11 (40) від 27 червня 2023 р.)
- 2020
- 2021
- 2022
- 2023