Освітня програма запроваджена 2017 року.

Мета програми: сформувати професійні компетентності майбутніх учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури,  здатних розв’язувати типові завдання у сфері організації та провадження освітньої діяльності у закладах середньої освіти, у галузі соціальних комунікацій, що передбачає застосування положень і методів соціальнокомунікаційних та інших наук.

Академічні права випускників.

Право продовжувати навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти та здобувати додаткові кваліфікації у системі післядипломної освіти.

Професійні права випускників.

Бакалавр може працювати в освітній та літературно-видавничій галузях; забезпечувати освітній процес у закладах середньої освіти;  у засобах масової інформації, РR-технологіях; в органах державної виконавчої влади; в апараті (секретаріаті) органів місцевого самоврядування; у різноманітних фондах, спілках, фундаціях гуманітарного спрямування, музеях, мистецьких і культурних центрах тощо.

Випускники програми спрямовані на освітню діяльність відповідно до чинного Національного класифікатора України (ДК 003:2010). Фахівці здатні обіймати такі первинні посади:

  • 3439 – фахівець (українська мова і література);
  • 3340 – лаборант (освіта);
  • 3491 – лаборант наукового підрозділу (українська мова і література);
  • 3431 – відповідальний секретар редакції; інспектор з контролю за виконанням доручень; секретар адміністративний; секретар органу самоорганізації населення; секретар комітету (організації, підприємства, установи);
  • 3472 – радіо-, теле- та інші ведучі; фахівець з інтерв’ювання (засоби масової інформації).

Особливість програми.

Журналістика нині об’єднує весь світ і дає можливість самореалізуватися творчій особистості; впливати на формування суспільної свідомості, громадської думки; спілкуватися з видатними людьми, прожити цікаве життя; стати знаменитим, мати гарні заробітки, посідати престижне місце у структурі суспільства.