Освітня програма затверджена Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 11 від 30.04.2020 р.), введена в дію 01.09.2020 р. наказом ректора № 6340 о/д від 12.06.2020 р.

Метою програми є підготовка кваліфікованих фахівців правничої галузі, що мають лідерські та належні морально-етичні якості, є конкурентоздатними на ринку праці, ефективно здійснюють взаємодію у професійному, корпоративному та громадянському середовищі.

Особливість освітньої програми полягає в поєднанні дизайну освітніх компонентів, вивченням яких забезпечується формування відповідних компетентностей досягнення цілей програми (програмних результатів навчання) зі створенням освітньої екосистеми, яка має на меті надихати, направляти та залучати студентів за допомогою менторства та створення соціальних зв’язків, які будуть підтримуватися після закінчення навчання за програмою, сприятимуть професійній соціалізації та кар’єрному розвитку випускників програми.

Акцентом програми є збалансований розвиток професійних (hard skills) та надпрофесійних навиків (soft skills), що відповідає вимогам ринку праці, забезпечує можливість навчання за індивідуальною освітньою траєкторією, поглиблення знань та здатність до навчання протягом життя.

Працевлаштування: Здобувачі освіти, які успішно завершили програму, можуть працювати в галузі права або суміжних галузях на посадах фахівців відповідно до Національного класифікатора України «Класифікатор професій» ДК 003:2010 за різними видами економічної діяльності, визначеними національним класифікатором України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності».

Зокрема, молодший бакалавр права може займати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в юридичних службах підприємств, установ, організацій різних форм власності, займати первинні посади в освітніх і наукових закладах, займатися організаційно-управлінською діяльністю.